Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse er blandt landets største a-kasser med sine 245.000 medlemmer. A-kassen er et resultat en fusion i 2013 af den tidligere Akademikernes a-kasse og Ingeniørernes a-kasse og dækker nu begge brancher. Ingeniørforeningen i Danmark, IDA og Djøf er de to største medlemsorganisationer og repræsenterer tilsammen cirka to tredjedele af medlemmerne, som tæller både offentlige og private ansatte, selvstændige og studerende.

Pris: 467 kr. månedligt
Åben for: Akademikere og andre højtuddannede
Mulighed for fagforening: Nej
Mulighed for lønsikring: Ja
Gratis for studerende: Ja, hvis du er under 30 år
Antal medlemmer: 247.644 medlemmer

Hvorfor skal jeg vælge Akademikernes A-kasse?

Som akademiker skal du vælge en a-kasse, der forstår sig på din uddannelsesmæssige baggrund og jobmuligheder og kan håndtere den opgave, det er at få ledige akademikere i job. Akademikernes A-kasse kan bryste sig af at være landets eneste a-kasse med speciale i akademikere og højtuddannede som samlet gruppe.

Hvilke services tilbyder Akademikernes A-kasse?

Som akademiker skal du vælge en a-kasse, der forstår sig på din uddannelsesmæssige baggrund og jobmuligheder og kan håndtere den opgave, det er at få ledige akademikere i job. Akademikernes A-kasse kan bryste sig af at være landets eneste a-kasse med speciale i akademikere og højtuddannede som samlet gruppe.

 • Målrettet jobportal og jobmatch: Som medlem af Akademikernes A-kasse får du et samlet overblik over ledige stillinger for akademikere på a-kassens egen jobportal. Flere af opslagene er eksklusive for medlemmerne, da mange virksomheder ikke slår alle ledige stillinger op, men i stedet kontakter a-kassen for at finde deres næste medarbejder. Akademikernes A-kasse formidler årligt mere end 6.000 stillinger gennem jobportalen. Det øger dine chancer for at komme hurtigt i job igen og letter din jobsøgning, hvis du en dag skulle blive ledig.

 • Workshops, kurser og arrangementer: Som medlem af Akademikernes A-kasse får du adgang til en lang række workshops, arrangementer og kurser, der afholdes i hele landet. De fleste er gratis for medlemmer.

 • Iværksætterforløb: I København har Akademikernes A-kasse et startup-forløb for medlemmer med iværksætterambitioner. Her får du hjælp til at kickstarte din drøm sammen med ligesindede. Som ledig kan du søge om at få kontorplads, sparring og rådgivning med fokus på dit projekt. Du må ikke starte din virksomhed op, mens du er ledig og på dagpenge. Men forløbet kan hjælpe dig til at udvikle din idé og forberede dig på at komme godt i gang med din egen virksomhed.

 • Rådgivning: Hvis du er uheldig at miste dit arbejde, får du rådgivning i at søge job, overveje karrieremuligheder og at være dagpengemodtager, som kan svært for mange. Rådgivningen kan både have professionelt og personligt fokus.

Kan jeg som selvstændig optages i Akademikernes A-kasse?

Ja, det kan du. Akademikernes A-kasse har rigtig mange medlemmer som driver egen virksomhed. Som lønmodtager kan du også få hjælp og vejledning til, hvordan du skal tage skridtet fra dit almindelige lønmodtagerjob til at blive selvstændig. Som selvstændig kan du få rådgivning om at drive virksomhed, adgang til et stort netværk af andre selvstændige og mulighed for at deltage i en lang række workshops, kurser og arrangementer.

Er du ledig eller går du bare med en drøm om at blive iværksætter, tilbyder Akademikernes A-kasse programmet Startup, som er et 3 måneders forløb, der forbereder dig på at tage skridtet fra at være ledig eller lønmodtager til at starte egen virksomhed.

Medlemsfordele hos Akademikernes A-kasse

 • En a-kasse, der kender til din branche, din situation og din faglighed
 • En a-kasse, der samarbejder med erhvervslivet om at skabe arbejdspladser
 • Over halvdelen af de medlemmer, der rammes af ledighed, er i arbejde igen inden for 3 måneder
 • Gratis medlemskab for studerende
 • Landets laveste kontingent på a-kassemedlemskab
 • Høj medlemstilfredshed
 • Mulighed for at sikre op til 90% af din løn via lønsikring

Hvor finder jeg min lokale afdeling?

Akademikernes A-kasse har kontorer i København, Århus, Odense, Aalborg, Vejle, Esbjerg og Herning.

Scroll to Top
Scroll til toppen